FAQ

Ved bestilling

Når du bestiller varer hos Mikaka.dk, skal du afgive en række oplysninger som navn, adresse, e-mail og telefonnummer. Disse oplysninger er nødvendige, dels skal vi vide, hvor vi skal sende varen til, og dels skal vi kunne kontakte dig, hvis der er et problem med din ordre – det kan f.eks. være udsolgte varer eller mangelfulde adresseoplysninger.

Betaling

Når du bestiller varer online hos Mikaka.dk,  betaler du de købte varer enten med kreditkort via Pensopay, via bankoverførsel eller via Mobile Pay. Alle priser er inkl. moms. Beløbet trækkes ikke på din konto førend varen sendes fra Mikaka. Kvitteringen for dit køb er mailen, hvorpå der står, at dit køb er gennemført.

Udvalgte ingredienser

MIKAKA SKINCARE ER HELT FRI FOR:

HORMONFORSTYRRENDE STOFFER

KUNSTIGE FARVER OG PARFUME

PETROKEMIKALIER

PARABENER

ALKOHOL

SLS/SLES SULFAT

MINERALSKE OLIER

SILIKONE OG PEG STOFFER

 
Hos Mikaka brænder vi for at give dig sund og stærk hud samt hår. Vores produkter styrker din huds og dit hårs egne evner ved at tilføre byggesten og sørger for, at hud og hår kan være den bedste naturlige udgave af sig selv.

Vi anvender de reneste naturlige og økologiske råvarer med klinisk dokumenteret effekt, der sikrer dig hud- og hårplejeprodukter med høj effektivitet og synlige resultater. Samtlige olier, urter, ekstrakter, smørarter og tilsatte vitaminer er nøje udvalgte på baggrund af grundig research af nyeste forskning.

Vi gennemtænker samtlige komponenter, og vi bestræber os på, at mest muligt indhold er naturligt eller naturidentisk, hvis andet ikke er muligt. Eksempelvis forekommer benzylalkohol naturligt i jordbær, hvilket vi anvender som konservering.
Et andet eksempel er, at farven på Mikakas produkter kan variere og det skyldes, at ingrediensernes farve blandt andet afhænger af vejret for hver enkelt sæson.

Friskhed
Hos Mikaka ønsker vi at beholde den høje kvalitet, der findes i friskproduceret hud- og hårpleje. Derfor producerer vi mindre partier, der samtidig sørger for, at mængden af konserveringsmidler og emulgatorer mindskes. Disse er nødvendige for at produkterne forbliver stabile og fri for bakterier og svampe.

Sund livsstil giver sund hud
Som sundhedsfaglige er vi bevidste om, at sund og stærk hud og hår der stråler af liv, ikke blot stammer fra, hvad vi smører på vores hud og tilfører vores hår. Det handler i lige så høj grad om, hvad vi tilfører hud og hår indefra samt vores mentale helbred. Derfor er søvn, tilstrækkelig med væske og næring gennem mad og drikke, motion og mental velvære en lige så vigtig del af din hudplejerutine.
Design og produktion

Designet er udviklet af Camilla og afspejler Mikaka Skincare som en virkningsfuld, naturlig og økologisk hud- og hårplejeserie med sit simple og naturnære udtryk og underliggende nordiske præg. Designet omfavner produkterne som værende gennemtænkt fra første tanke til det færdige resultat, og skal indbyde til tid til selvforkælelse og velvære.

Visionen om en holistisk oplevelse indebærer udviklingen af unikke og særprægende produkter af højeste kvalitet, og vores særlige interesse for at sammensætte enestående og milde dufte til produkterne, der består af æteriske olier og plantederiveret naturlig parfume.

Udviklingen og produktionen af produkterne foregår udelukkende i Danmark. En stor del af produkterne er håndrørte, mens de resterende er produceret i et godkendt farmakologisk laboratorium i et tæt samarbejde med stor tillid.

Mikakas produkter indgår i laboratoriekontrol, hvor de godkendes via en sikkerhedstest. Det betyder at de er stabilitetstestet med henblik på holdbarhed; sikkerhedstestet med henblik på farlige og giftige stoffer; og challengetestet med henblik på test for bakterier og mug. Samtlige tests af produkterne er godkendte.
Vores omtanke

Vi ønsker at være medvirkende til, at så mange som muligt har lyst til at anvende økologisk hudpleje for derved at passe på din sundhed og ikke mindst passe på naturen. Derfor forsøger vi at holde priserne nede og skabe produkter, der kan anvendes af alle hudtyper.
Ved at anvende hudpleje fra Mikaka Skincare er du med til at passe på vores natur, give et tilskud til dyrevelfærd samt tage højde for Jordens begrænsede ressourcer.

Vi donerer nemlig 5 % af vores årlige overskud til bæredygtige projekter, velgørenhed og dyrevelfærd. Derudover bidrager du til bevarelse af 7 kvadratmeter regnskov i Nicaragua pr. købt produkt via “Verdens Skove”.

Bæredygtigt emballage og marketingsmateriale
Udover omtanke ved valget af ingredienser, har vi ligeledes stort fokus på bæredygtigt og miljøvenligt materiale til vores emballage og marketingsmateriale.
Vores emballage er produceret af sukkerrør, genanvendt plastik eller PET-plast, der kan genanvendes i forholdet 1:1. Det betyder at én flaske kan omdannes til en hel ny flaske, og intet går til spilde. Al emballage er 100% genanvendeligt, hvor du kan hjælpe os med at skåne miljøet ved at sortere dit affald.
Hos Mikaka anvender vi genbrugspapir til vores marketingsmateriale, hvilket produceres CO2 neutralt og er FSC certificeret. Vi har valgt at udfase overflødige æsker for at undgå overforbrug af Jordens ressourcer. De få produkter der fortsat har en æske er produceret af bæredygtigt skovbrug med vandbaseret tryk.

Ingredienser a-z

 INGREDIENSER

Mikaka Skincare har absolut intet at skjule i forhold til, hvilke ingredienser der anvendes for at sammensætte plejende, fugtgivende og stimulerende produkter med et højt indhold af økologi. Vi bestræber os på at skabe produkter, der indeholder rene og naturlige ingredienser, så du kan anvende hudpleje med omtanke for din hud såvel som naturen. På denne side kan du læse om de forskellige ingrediensers virkning. 

 

 

 

A

Abrikoskerneolie: En let olie der hurtigt absorberes af huden grundet sit høje indhold af lette fedtsyrer. Den fugter og nærer huden med sit høje indhold af  vitamin A, B1, B2, B6 og B17 samt vitamin E. Den kan mildne tør og kløende hud med sin beroligende virkning. 

 

 

Agurk ekstrakt: Ekstrakten indeholder bl.a. vitamin C og kaffesyre, som medvirker til at lindre hudirritationer og mindske hævelse grundet sin kølende effekt. Den reducerer dermed poser og mørke rande omkring øjnene. Lutein komponenten i agurk kan have en undertrykkende virkning på den proces, der fører til misfarvninger i huden, som da let vil reduceres.

 

 

AHA-frugtsyre:  Frugtsyren findes naturligt i sukkerrør og citrusfrugter og virker eksfolierende og fjerner effektivt døde hudceller fra hudens overflade. Den renser huden i dybden og mindsker uregelmæssigheder. AHA-frugtsyre stimulerer cellefornyelsen og hudens produktion af kollagen og elastin, hvormed hudens elasticitet forbedres og rynker modvirkes. Derudover stimuleres hudens produktion af fugtbindende stoffer og er således medvirkende til at hindre udtørring af huden.

 

 

Allantoin: Allantoin findes naturligt i roden fra lægeplanten Kulsukker (Symphytum officinalis) og fremstilles naturidentisk ud fra urinsyre. Det virker lindrende ved at berolige irriteret  og tør hud samt ved at have en anti-inflammatorisk virkning. Den naturlige celledeling fremmes, hvilket giver bedre opheling og hjælper til at opretholde hudens fugtbalance. Allantonin er især velegnet til tør hud, sensitiv hud og skadet hud.

 

 

Aloe vera: Aloe vera juice er udvundet af økologisk dyrket aloe vera (Aloe barbadensis) og har et højt indehold af vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyrer og polysakkarider. Dette får juicen til at virke blødgørende, lindrende og genopbyggende. Den har ligeledes en anti-bakteriel virkning og fremmer celledelingen. Aloe vera er universel indenfor hudpleje og har været anvendt i denne sammenhæng i adskillige århundreder.

 

 

Appelsenolie: Appelsinolie har en opfriskende effekt og virker antiseptisk og stimulererende på blodcirkulationen. Olien er velegnet til moden og fedtet hud, da den renser tilstoppede porer i huden.

 

 

Arganolie: Den populære olie, der oprindeligt kommer fra Marokko, har en revitaliserende effekt på huden ved at opretholde hudens spændstighed og elasticitet grundet indholdet af de essentielle fedtsyrer omega 3 og 9, som ligeledes virker anti-inflammatorisk og vedligeholder fugtbalancen. Olien har et naturligt indhold af vitamin A, B1, B2 , B6 og vitamin C. Arganolie har et højt indhold af vitamin E, som er et antioxidant, der genopbygger cellevæggen og beskytter mod frie radikaler.

 

 

A-vitamin: Stimulerer dannelsen af kollagen, virker cellefornyende og øger hudens elasticitet. Vitaminet er velegnet til alle hudtyper, men den er især egnet til moden og uren hud; herunder akne.

 

 

Avocadoolie: En fed olie der virker ekstremt plejende og absorberes derfor langsommere af huden i forhold til de lettere olier. Olien er rig på høje mængder af vitamin A, B1 , B2, D og E og indeholder også aminosyrer, lecithin samt andre essentielle fedtsyrer. Den er kendt for at have helbredende og regenererende egenskaber, og den er god til intensiv pleje af medtaget hud efter eksponering for sol, klimaforhold eller kemisk beskadiget hud, der er dehydreret og underernæret.  

 

 

 

B

Benzylalkohol: Benzylalkohol anvendes som konservering og er en aromatisk alkohol, der forekommer naturligt i bl.a. jordbær og æteriske olier. Benzylalkohol dræber eller hæmmer tilvæksten af et bredt spektrum af bakterier, gær- og mugsvampe.

 

 

Bivoks:  Bivoks optages ikke i kroppen, og den er derfor velegnet til pleje af læberne. Den beskytter huden ved at danne en åndbar hinde på huden.

 

 

Blåbærolie: Blåbærolie er en let olie, som er rig på essentielle fedtsyrer (herunder omega 3), phytonæringsstoffer, vitamin A, B, C og E. Den høje koncentration af beskyttende antioxidanter, der beskytter huden mod frie radikaler og genopbygger cellevæggen. Olien opretholder hudens fugtbalance og elasticitet, og den virker regenererende på hudens celler. Den har en lindrende virkning på irriteret hud og modvirker uren hud grundet sit indhold at vitamin A.

 

 

B-vitamin (B3, niacin): Vitamin B3 er med til at vedligeholde en sund hud og hjælper med at opretholde fugtbalancen. Ved mangel på niacin kan man opleve symptomer, hvor huden ser solskoldet og ru ud, hvorfor vitaminet er essentielt for hudens balance. Det er dog sjældent, at vi mangler niacin i Danmark, da det findes i rigelige mængder i diverse fødevare.

 

 

B-vitamin (B5, panthenol): Provitamin B5, der ved kontakt med huden omdannes til vitamin B5, er nødvendigt for at huden kan fungere optimalt. Vitaminet virker regenererende, reparerende, fugtighedsbevarende og beskyttende.

 

 

 

C

Carnauba voks: Vegetabilsk voks udvundet af bladene fra det brasilianske palmetræ kaldet “Livets Træ” (Copernica Cerifera). Beskytter huden mod fugtighedstab.

 

 

Candelilla voks: Vegetabilsk og udvundet fra candelilla busken i Mellemamerika. Voksen virker beskyttende, blødgørende og giver gloss i lipbalms.

 

 

Cetearyl alkohol: En blanding af fedtalkoholer baseret på mættede fedtsyrer fra kokosolie og palmekerneolie. Virker blødgørende, konsistensgivende og emulsionsstabiliserende og er endvidere fedtberigende, idet voksen supplerer fedtstofferne i det øverste lag af huden.

 

 

Cetearyl glucosid: Vegetabilsk emulgator baseret på glukose fra majs.

 

 

Cetyl alkohol: Udvundet fra kokosolie og virker blødgørende, konsistensgivende og emulsionsstabiliserende og er endvidere fedtberigende, idet voksen supplerer fedtstofferne i det øverste lag af huden.

 

 

Citrongræsolie: Olien har en anti-bakteriel virkning, bekæmper svampekolonisering og frie radikaler samt renser hudens porer. Indholdet af citral virker anti-inflammatorisk og stimulerer lymfedrænagen. Duften virker opfriskende og kan hjælpe med at dæmpe stress og nervøsitet.  

 

 

Citronverbena: En naturlig parfume, der er udvundet af planter, som har en frisk duft af blandede citrusfrugter tenderende mod en duft af teblade, og med en undertone af mild mint.

 

C-vitamin: Vitamin C er essentiel i bekæmpelsen af frie radikaler, da vitaminet regenererer vitamin E, som er det direkte antioxidant. Hudens kollagen produktion stimuleres, hvilket bidrager til at hudens fasthed.

 

 

 

E-vitamin:  Tocopherol er et naturligt fedtopløseligt vitamin udvundet fra vegetabilske oliefrø, primært fra soja. Vitamin E er et virkningsfuldt antioxidant, der beskytter hudens celler ved at neutralisere frie radikaler ved bl.a. at genopbygge skader på cellevæggen, der kan være forårsaget af miljømæssig forurening og UV-stråler. Det siges dermed at have en gavnlig effekt på rynker og alderspletter. Vitaminet er med til at bevare hudens og hårets fugtighed og elasticitet. Reduceringen af iltningsprocesser får vitaminet til at virke som en naturlig konservering.

 

 

 

Ferskenolie: En let olie, der hurtigt absorberes af huden, som derved ikke efterlades fedtet. Olien har et højt indhold af vitamin A og E, hvormed olien har antioxidante egenskaber og er velegnet til tør og aldrende hud.

 

 

 

G

Gammalinolensyre (GLA): GLA er en flerumættet omega 6 fedtsyre, som dermed er en af de sunde former for fedtsyrer. Den genopretter en forstyrret fugtbalance i huden og modvirker dermed tør hud ved at hæmme det transepidermale væsketab. Den beskytter mod infektioner og styrker den epidermale lipidbarriere, samt hæmmer udviklingen af irritationsreaktioner og kan således have en gavnlig effekt på mild atopisk eksem.

 

 

Glycerin: Et sukkeralkohol udvundet af vegetabilske fedtstoffer. Glycerin virker blødgørende og fugtighedsbevarende.

 

 

Glyceryl stearate: Vegetabilsk fast emulgator fremstillet af fedtsyrer fra palmekerneolie.

 

 

Gojibær ekstrakt: Gojibær er en superfrugt med massere af gavnlige egenskaber grundet sit høje indhold af vitaminer og antioxidanter. Ekstrakten virker beskyttende og opstrammende på huden og hjælper med at opretholde fugtbalancen.

 

 

Granatæble ekstrakt: Granatæble hjælper til at øge den naturlige cellefornyelse og fjerner blidt døde hudceller. De anti-inflammatoriske, anti-bakterielle og svampehæmmende egenskaber bidrager til en balanceret fremtoning af huden.

 

 

Grønt fransk ler: Leret har et højt indhold af mineraler, som tilføres huden under anvendelse. Det fjerner effektivt døde hudceller, absorbere urenheder og fedtstoffer, hvorfor huden vil føles frisk, glat, blød og velplejet. Fransk grønt ler er aktiv i sin form og har en anti-bakteriel virkning og er derfor velegnet til uren hud. Desuden fremmes cellefornyelsen.

 

 

Grøn The ekstrakt: Virker som et beskyttende antioxidant og har anti-inflammatoriske egenskaber, der kan modvirke rødme forårsaget af et inflammatorisk respons. Indholdet af flavonoider booster hudcellerne til at kunne forsvare sig mod eksterne toksiner og katechiner kan fungere som en mild form for solbeskyttelse, der reducerer tegn på solskadet hud. 

 

 

 

H

Hvedekimsolie: En let og blødgørende olie, der har et højt indhold af vitamin E, som beskytter huden mod frie radikaler, forurening og UV beskadigelse ved at genopbygge cellevæggen. 

 

 

Hvidt fransk ler: Hvidt ler siges at være den mest delikate form for ler og er kendetegnet ved sin blidhed samt rensende, blødgørende og vitalisernede effekt. Det hvide ler er velegnet til sensitiv hud, da det nænsomt absorberer urenheder og tilfører huden sit høje indhold af mineraler.

 

 

Hybenkerne ekstrakt: Hybenkerne indeholder store mængder af alfa-linolen (omega 3) og linolsyre (omega 6), hvormed hybenkerne er en naturlig kilde til essentielle fedtsyrer, der modvirker tør og stresset hud ved at opretholde hudens fugthedsniveau. Indholdet af vitamin A støtter vækst og vedligeholdelse af epidermis og har tilmed en effekt på akne. Hybenkerne indeholder vitamin C og E, der begge fungerer som antioxidanter ved at arbejde sammen om at reducere oxiderede membranlipider i cellemembranen forårsaget af frie radikaler. Disse vitaminer genopretter således cellemembranens struktur og modvirker celleskader og ældning af huden.  

 

 

 

J

Jojobaolie: En halvfed olie, der absorberes relativt hurtigt af huden. Olien indeholder naturlig solbeskyttelse og er desuden talgregulerende. Jojobaolie kan minde om hudens egen sebum, hvormed den let indgår som en del af hudens eget naturlige fedtstof. Ved at påføre jojobaolie, kan det medvirke til at reducere hudens produktion af fedtstof og således modvirke fedtet hud. Olien fugter, blødgør og nærer huden. Den har et naturligt indhold af vitamin A, B1, B2, B6 og E, hvormed den udøver en anti-inflammatorisk og antioxidant effekt.

 

 

 

K

Kakaosmør: Kakaosmør har en høj koncentration af fedtsyrer, der hydrerer og nærer huden og styrker dens elasticitet. Den fedtholdige komponent danner en beskyttende og åndbar barriere, der samtidlig opretholder hudens fugtbalance. Kakaosmør er rig på bioaktive phytokemikalier, der siges at forbedre blodcirkulationen til huden og have en mild beskyttelse mod UV-stråler.

 

 

Kamillehydrolat: Hydrolatet udvindes under produktionen af den æteriske kamilleolie og indeholder milde plantestoffer. Indeholder ingen allergener og har en beroligende og lindrende effekt på sensitiv og skadet hud.

 

 

Kamilleblomstolie: Kamilleblomst har en anti-inflammatorisk og antiseptisk effekt, der kan dæmpe rødme og irriteret hud. Den har en velkendt beroligende effekt og er derfor velegnet til sensitiv og skadet hud. Duften er mild og beroligende, som kan have en gavnlig effekt på stress og uro.

 

 

Kokosolie: Olien indeholder bl.a. de essentielle omega 3 og 9 fedtsyrer, hvormed olien virker anti-inflammatorisk og opretholder hudens fugtbalance. Olien giver intensiv pleje, virker beskyttende og har en helende effekt. Det høje indhold af vitamin E virker som et antioxidant, der beskytter huden mod bl.a. frie radikaler og genopbygger cellevæggen.

 

L

Lanolin: Lanolin er et fedtstof, som er udvundet af fåreuld og minder om hudens eget fedtstof. Det kan derfor mindske hudens egen produktion af fedtstof og modvirke fedtet hud. Det virker ekstremt blødgørende og danner et beskyttende og åndbart lag på huden.

 

 

Laurinsyre: En fedtsyre der udvindes fra kokosolie og har anti-virale, anti-mikrobielle, svampedræbende og anti-inflammatoriske egenskaber. Laurinsyre er derfor særligt effektivt mod uren hud, da den reducerer nogle af de forhold, der giver anledning til uren hud.

 

 

Lavendelhydrolat: Hydrolatet udvindes under produktionen af den æteriske lavendelolie og beholder sine beroligende egenskaber på huden.

 

 

Lavendelolie: Olien virker antiseptisk, talgregulerende, beroligende og cellefornyende på huden. Den er derfor effektiv mod rødme og irriteret hud, og den cellefornyende egenskab giver olien en helende virkning. Duften er mild og beroligende.

 

 

Linolsyre: Linolsyre er en essentiel omega 6 fedtsyrer, der indgår i mange planteolier og bidrager til celleopbygningen. Ved kontakt med huden direkte omdannes det til et prostaglandin, der har betydning bl.a. for de inflammatoriske processer. Linolsyre  indgår i reguleringen af hudens vandgennemtrængelighed.

 

 

 

M

Mandarinolie: Olien har styrkende og blødgørende egenskaber samt modvirker blodsprængninger og ardannelse i huden. Den er velegnet til tør, moden og sensitiv hud grundet sin mildhed og genopbyggende effekt.

 

 

Mandelolie: En let olie, der hurtigt absorberes i huden. Den virker fugtgivende og balancerende og er rig på vitamin A, B1, B2, B6 og E. Den booster dermed huden med beskyttende antioxidanter og genopbygger cellevæggen. Olien siges at have en lindrende effekt på sensitiv hud og kan dæmpe eksemlignende tilstande ved at reducere inflammation i huden.

 

 

Mangosmør: Mangosmør virker ekstremt blødgørende og plejende, hvorfor den er velegnet til moden, ru og tør hud. Det indeholder mange essentielle fedtsyrer, der holder på hudens fugt og virker beskyttende. Smørarten er rig på vitamin A og E, hvormed den beskytter huden mod frie radikaler og genopbygger skadet hud ved at regenererer cellevæggen.

 

 

Marrokansk rasul ler: Leret stammer fra Marokko og er kendetegnet ved sit høje indhold af silica og skånsomhed. Silica siges at medvirke til at tone huden og styrke hudens anti-bakterielle forsvar. Rasul ler absorberer nænsomt urenheder og overskydende fedtstoffer fra huden, som efterlades blød og velplejet. Det høje indhold af mineraler tilføres huden under anvendelse.

 

 

Morgenfrue: Morgenfrue har længe været kendt for sine helende, blødgørende og beroligende egenskaber. Olien er dermed især velegnet til sensitiv og moden hud, men samtlige hudtyper har gavn af den effektive olie. Morgenfrue indeholder carotenoider der fungerer som antioxidanter, som bl.a. beskytter mod frie radikaler og genopbygger cellevæggen. Indholdet af saponiner støtter hudens kollagenproduktion, og indholdet af flavonoider virker antiinflammatorisk og dæmper rødme og irriteret hud. 

 

 

Myristyl myristate: En blødgørende voks, der udvindes vegetabilt. Den fungerer som naturlig emulgator og fortykningsmiddel. 

 

 

 

N

Natriumbenzoat: Natriumbenzoat er et konserveringsmiddel, som vi ofte konserverer madvarer med og derfor spiser. Da biotilgængeligheden er langt højere gennem mave/tarm kanalen i forhold til huden, er denne form for konservering mild og harmløs i hudplejeprodukter. Natriumbenzoat forekommer desuden naturligt i eksempelvis benzoeharpiks og tyttebær. Natriumbenzoat tilsættes for at hæmme vækst af især gær- og skimmelsvampe samt visse bakterier.

 

 

 

O

Olivenolie: Oliven virker blødgørende og særdeles plejende. Den er rig på antioxidantet vitamin E samt vitamin K. Vitamin E beskytter huden mod bl.a. frie radikaler og genopbygger cellevæggen. Olien virker regenerende og og helende, og den efterlader huden velplejet.

 

 

Olivenolie (duft): En naturlig parfume, som er udvundet fra urter og planter. Duften har en fin blanding af noter, som giver en karakteristisk krydret undertone og frisk topnote.

 

 

 

P

Palmeroseolie: Palmerose regulerer hudens talgproduktion og modvirker derfor tendensen til uren hud. Den har en helende effekt og stimulerer aktivt cellefornyelsen. Duften er mild og aromatisk med undertoner eksotiske blomster.

 

 

Pebermynteolie: Olien virker kølende på huden og modvirker syrlig lugt, hvorfor den ofte anvendes i plejende produkter til fødderne. Pebermynte har en kløestillende og beroligende virkning på irriteret hud og dæmpe rødme grundet sin anti-inflammatoriske effekt.

 

 

Polyglyceryl 3: Er en plantebasseret emulgator, som også virker blødgørende.

 

 

 

R

Rosehydrolat: Hydrolatet udvindes under produktionen af den æteriske roseolie. Rose stimulerer regenereringsprocessen og virker nærende, beroligende og hydrerende. Rose afhjælper rødme og er medvirkende til opretholdelese af den naturlige pH-balance. Rose fremmer sund og elastisk hud, og den er egnet til alle hudtyper.

 

 

Rosentræsolie: Olien har en cellestimulerende og regenererende virkning på huden. Rosentræ virker talgreducerende og mindsker dermed tilstopning af porer. Duften er af mild sød rose med en undertone af krydet bark.

 

 

Rosmarinolie: Olien stimulerer cellefornyelsen og virker rensende og opfriskende. Duften er mildt krydret og siges at give mental klarhed.

 

 

 

Salt (Det Døde Hav): Mineralrigt salt med højt indhold af kalium, magnesium og bromid. Kalium hjælper med at regulere fugtighedsniveauet i huden, magnesium hjælper med at fremme heling, og bromid har en udjævning og afslappende virkning.  Salt fra Det Døde Hav er kendt som værende gavnlig ved hudproblemer som akne, eksem og psoriasis. Det fjerner effektivt døde hudceller, stimulerer blodcirkulationen og giver huden fornyet liv og glød.

 

 

Sheasmør: Vegetabilsk fedtstof som er koldpresset af økologiske sheanødder. Sheasmør indeholder vitamin A og E, der beskytter huden mod bl.a. frie radikaler og genopbygger cellevæggen. Indholdet af linolsyre bidrager til celleopbygningen og regulerer hudens vandgennemtrængelighed. Smørarten indeholder også cinnaminsyre, der er UV-B absorberende, hvorfor sheasmør har en svag naturlig solfaktor. Sheasmør er ekstremt blødgørende, trænger nemt ind i huden uden at tilstoppe porer.

 

 

Sodium steoryl lactylate: Vegetabilsk fast emulgator fremstillet af fedtsyrer fra rapsolie og naturlig mælkesyre.

 

 

Solsikkeolie: En olie der har et højt indhold af  linolsyre, som bidrager til celleopbygningen og regulerer hudens vandgennemtrængelighed. Den indeholder lecithin, som trænger dybt ind i det keratiniserede hudlag, hvor det fugter og plejer. Det er en olie der har naturligt højt indhold af vitamin A, B1, B2, B6, D og E, hvormed olien bl.a. har antioxidante egenskaber. Olien øger desuden hudens elasticitet og virker fugtbevarende.

 

 

Soyaolie: Olien stammer fra soyabønner og medvirker til at blødgøre huden og holde den smidig. Den har regenererende egenskaber grundet sit høje indhold af alfa-linolensyre. Soyaolie indeholder lecithin, som trænger dybt ind i det keratiniserede hudlag, hvor det fugter og plejer. Især sprød og revnet hud drager fordel af sojabønneolie. Olien har desuden et højt indhold af vitamin E, der booster huden med beskyttende antioxidanter, som neutralisrer frie radikaler og genopbygger cellevæggen.

 

 

Squalane: Squalane udvindes fra oliven og er et stabilt carbonhydrid, der i forvejen findes naturligt i huden. Squalane virker beskyttende og blødgørende, og det fungerer som transportmiddel for andre fedtopløselige stoffer, der herved kan trænge hurtigere og dybere ned i huden. Desuden bidrager squalane til at opretholde hudens fugt og smidighed.

 

 

 

T

Tidselolie: En tør olie, som har et højt indhold af  linolsyre, beskyttende vitamin E og phytosteroler. Linolsyre er en essentiel omega 6 fedtsyrer, der bidrager til celleopbygningen og regulering af hudens vandgennemtrængelighed. Vitamin E beskytter huden mod frie radikaler og genopbygger cellevæggen. Olien absorberes hurtigt af huden og er velegnet til alle hudtyper, især uren og moden hud. Den er medvirkende til blødgøre og opretholde hudens naturlige fugtbalance.

 

 

Titandioxid: Et naturligt mineral, der ikke udformer sig som nano-partikler. Mineralet virker som et fysisk solfilter ved at lægge sig som en åndbar barriere på huden og derved beskytter huden mod UV-stråler.

 

 

Troldhasselhydrolat: Hydrolatet er udvundet fra produktionen af den æteriske troldhasselolie. Troldhassel har stærke anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaber. Den lindrer og renser huden blidt uden at udtørre den. Den er velegnet til fedtet og uren hud, og den kan anvendes på områder med sart, skadet og irriteret hud.

 

 

 

V

Vanilje ekstrakt: Tilføre huden antioxidanter og har en blid duft af sød vanilje.

 

 

 

Æ

Æbleblomst: En naturlig parfume, som er udvundet fra en unik kombination af planter og blomster. Den har en frisk og afbalanceret duft med primære toner fra  æbleblomst og en undertone af friskskåret æble.